Kapusta PYLON F1
- odmiana bardzo wczesna
- okres wegetacji około 51- 57 dni
- małe, okrągłe głowy o masie 2,2 do 2,7 kg
- odporna na pękanie
- przeznaczona na świeży rynek
|
Kapusta KABINET
- odmiana późna, okres wegetacji 135-145 dni
- średnia waga główki 3 kg
- polecana głównie do przechowywania
- odporna na Fox (Fuzarium)
|
Kapusta BETTI F1
- odmiana bardzo wczesna
- okres wegetacji około 55 dni
- małe, okrągłe głowy o masie 1,5 do 1,8 kg
- odporna na pękanie
- przeznaczona na świeży rynek
|
Kapusta HORNET F1
- bardzo wczesna, 57–62 dni
- waga główki 0,8–1,1 kg
- do uprawy pod osłonami/tunelowe/ oraz w gruncie na bardzo wczesny zbór na świeży rynek
- średnio odporna na pękanie
|
Kapusta Dynamic F1
- Bardzo wczesny mieszaniec CMS przeznaczony do uprawy pod osłonami i wczesnej uprawy polowej.
- Okres wegetacji: 50 dni od wysadzenia rozsady do zbiorów.
- Główki szerokoeliptyczne, średniej wielkości, o masie 1,5-2 kg, bardzo wyrównane pod względem kształtu i wielkości, osadzone na krótkim głąbie. Średnio twarde, średnio zbite i bardzo dobrze zamknięte.
- Zewnętrzne liście ciemnozielone, wewnętrzne jasne do średnio zielonych.
- Odmiana polecana do bezpośredniego spożycia, szczególnie na soczyste, delikatne surówki.
- Zalecane zagęszczenie 50.000 – 60.000 roślin/ha.
|
Kapusta ZEUS F1
- odmiana średnio wczesna, okres wegetacji 75-80 dni
- średnia waga główki 1,7-2,2kg
- szczególnie polecana do zbioru w lecie na świeży rynek
- dobrze wykształcone główki świetnie nadają się do szatkowania
|
Kapusta Status F1
- Średnio-późna odmiana mieszańcowa.
- Okres wegetacji: 100 – 110 dni.
- Okrągłe głowy z solidnej struktury wewnętrznej, waga 2.7-3 kg.
- Przeznaczona na świeży rynek, do przetwarzania i krótkoterminowego przechowywania.
- Bardzo odporna na pękanie.
|
Kapusta MIDOR F1
- odmiana średnio późna, okres wegetacji 105-115 dni
- główka lekko spłaszczona, waga 4,2-5kg
- odmiana wysoko plonująca
- rekomendowana do przetwórstwa na kwaszenie
- polecana do bezpośredniego spożycia i krótkiego przechowywania (ok.3mc.)
- zalecana rozstawa 50 x 60 cm
|
Kapusta Madison F1
- Średnio późna odmiana kapusty.
- Okres wegetacji: 120 – 125 dni od posadzenia rozsady do zbiorów.
- Przeznaczona do kwaszenia, bezpośredniego spożycia i krótkiego przechowywania, bardzo plenna.
- Główka spłaszczona o średniej wadze 5 kg, struktura zwarta o średnio długim głąbie wewnętrznym.
- Głąb zewnętrzny jest średniej wysokości.
- Liście są lekko pokarbowane.
- Wysoka odporność na Fusarium.
|
Kapusta Avak F1
- Średnio-późna odmiana mieszańcowa uniwersalnej kapusty, nadająca się do bezpośredniego zaopatrzenia rynku, do kiszenia i średnio długiego przechowywania.
- Okres wegetacji wynosi 120 – 125 dni. Główka spłaszczona o średniej wadze 4,5 kg i średnim głąbie zewnętrznym, bez ryzyka wyłamywania.
- Główki o ładnym, białym kolorze w przekroju i wyjątkowo delikatnej strukturze wewnętrznej.
- Roślina o mocnej budowie.
- Odmiana nadająca się przede wszystkim do zbioru jednorazowego, o wysokiej odporności na przedwczesne pękanie i choroby.
|
Kapusta MAGION F1
- średnio późna mieszańcowa; okres wegetacji 120–130 dni
- główka o eliptycznym kształcie, ścisła o krótkim głąbie wewnętrznym, szarozielona, z umiarkowanym nalotem woskowym
- wysoka odporność na pękanie; waga 3,5–4 kg
- odporna na fuzariozę kapusty Rasa 1
- szczególnie polecana do szatkowania i kwaszenia, ale również na świeży rynek i do przechowywania
|
Kapusta Target F1
- Średnio-późny mieszaniec CMS polecany do przemysłu,kwaszenia i krótkotrwałego przechowywania (do końca lutego).
- Okres wegetacji: 125-130 dni (od wysadzenia rozsady).
- Osiąga masę ok. 3,3 kg.
- Tworzy okrągłe, średniej wielkości główki, dobrze okryte liśćmi, osadzone na średnio-wysokim głąbie.
- Liście zewnętrzne pokryte silnym nalotem woskowym.
- Mieszaniec CMS gwarantuje doskonałe wyrównanie jakościowe główek i skoncentrowane dojrzewanie.
- Odmiana odporna na grzyby z rodzaju Fusarium.
|
Kapusta Libreto F1
- Późna odmiana mieszańcowa, przeznaczona do przechowywania.
- Główki są zaokrąglane w górę, bardzo dobrze uszczelnione i grube, odporne na wywracanie.
- Odmiana odporna na pękanie.
- Główki osiągają masę od 2,7 do 3,0 kg.
- Okres wegetacji: 130-140 dni.
- Odmiana ma doskonałą trwałość i bardzo łatwa do czyszczenia przed wysyłką.
|
Kapusta Aros F1
- Późna odmiana mieszańcowa.
- Okres wegetacji: 145–150 dni od posadzenia rozsady w pole.
- Szczególnie polecana do długiego przechowywania.
- Tworzy średniej wielkości główki o średniej masie 3,5 kg, kuliste, bardzo zwięzłe, niepękające nawet przy długim pozostawieniu w polu.
- Odmiana polecana do zbioru mechanicznego.
|
Kapusta Albatros F1
- Późna odmiana mieszańcowa.
- Okres wegetacji: 140 – 150 dni od wysadzenia rozsady do zbiorów.
- Przeznaczona do długiego przechowywania, aż do 15 maja (w dobrych warunkach 2°C – 5°C, wilgotność 95%).
- Główki średniej wielkości o masie 2,2 – 2,8 kg, bardzo twarde, zbite, dobrze okryte liśćmi z krótkim głąbem wewnętrznym.
- Liście okryte silnym nalotem woskowym.
- Polecana do przedłużonego zbioru ze względu na wysoką odporność na pękanie.
|
Kapusta POLAR
- odmiana późna, okres wegetacji 140-150 dni
- tworzy główki spłaszczone o masie 3 – 4 kg
- odporna na pękanie nawet jeżeli pozostaje dłużej w polu
- zalecana rozstawa 50 x 60 cm
|
|
|