Kalarepa KORFU F1

Moravoseed kalarepa Korfu F1

  • bardzo wczesna odmiana mieszańcowa; 75–80 dni
  • jasnozielone kuliste zgrubienie, miąższ delikatny, bez antocyjanowych przebarwień
  • do upraw przyspieszonych pod osłony oraz całorocznych w polu
  • odporna na przedwczesne drewnienie, pękanie, wybijanie w pędy kwiatowe oraz przerastanie zgrubień.

Kalarepa Kref F1

Kalarepa Kref F1

  • Wczesna odmiana mieszańcowa przeznaczona do uprawy przyspieszonej pod osłonami oraz do całorocznej uprawy w gruncie.
  • Okres wegetacji: 75–80 dni od siewu do zbioru.
  • Zgrubienia jasnozielone, lekko spłaszczone o masie 250–260 g.
  • Miąższ biały, delikatny o wspaniałym smaku.
  • Brak skłonności do tworzenia zdrewnień.
  • Odmiana odporna na pękanie i przerastanie.
  • Zalecana rozstawa 25×25 cm.

Kalarepa Kartago F1

Kalarepa Kartago F1

  • Odmiana wczesna, mieszańcowa, przeznaczona do przyśpieszonej uprawy pod osłonami oraz do wczesnej uprawy wiosennej w gruncie i letniej na zbiór jesienny.
  • Okres wegetacji: 80–85 dni od wysiewu do zbioru.
  • Wysiew w okresie od lutego do końca lipca.
  • Zgrubienia jasnozielone, lekko spłaszczone o masie ok. 260 g.
  • Miąższ biały, soczysty, bardzo smaczny.
  • Brak skłonności do zdrewnień i przerastania.
  • Polecana na świeży rynek i krótkotrwałe przechowywanie. Z jesiennych zbiorów uzyskuje się również doskonały surowiec do mrożenia.
  • Zalecana rozstawa 25×30 cm.

Kalarepa Troja F1

Troja

  • Średnio wczesna odmiana mieszańcowa.
  • Okres wegetacji: 90–100 dni od siewu do zbioru.
  • Przeznaczona na rynek warzyw świeżych, do kilku miesięcznego przechowywania i do mrożenia.
  • Zgrubienia biało-zielone, kulistospłaszczone, osiągające masę do 6 kg.
  • Miąższ biały, delikatny, nieparciejący.
  • Wysoka odporność na zdrewnienie pozwala na zbiory główek pod potrzeby przemysłu.

Kalarepa Ballot F1

Ballot F1

  • Odmiana wczesna, mieszańcowa o jasno fioletowej barwie zgrubień.
  • Przeznaczona do całorocznej uprawy polowej.
  • Okres wegetacji: 78–83 dni od wysiewu do zbioru.
  • Wysiew od początku marca do połowy sierpnia.
  • Zgrubienia lekko spłaszczone o masie 250–260 g, odporne na pękanie.
  • Miąższ doskonałej jakości, biały i delikatny.
  • Brak skłonności do zdrewnień i wybijania w pędy kwiatostanowe.
  • Odmiana polecana na świeży rynek, do krótkotrwałego przechowywania lub jako surowiec do mrożenia.
  • Zalecana rozstawa 25×25 cm.