Warzywa na surówki, kiszonki i sałatki – relacja z Gospodarstwa Ogrodniczego Krzysztofa Pawlikowskiego w Mierzynie

Rozmawiamy z Krzysztofem Pawlikowskim, który wraz z rodziną prowadzi firmę PAWEKO produkującą surówki, kiszonki, sałatki i inne przetwory warzywne w Mierzynie (woj warmińsko-mazurskie). Ogrodnik opowiada o asortymencie warzyw uprawianych na potrzeby przetwórstwa i odmian, które sprawdzają się w produkcji kiszonek.

Profesjonaliści w uprawie warzyw

Reportaż z gospodarstwa rodzinnego Krzysztofa Pawlikowskiego z miejscowości Mierzyn, zamieszczony na łamach 7 numeru 2020 czasopisma Warzywa wydawnictwa Plantpress.

Uprawa wczesnych warzyw w gospodarstwie Wójcików

Reportaż z wybranych gatunków warzyw  uprawianych w gospodarstwie warzywnym rodziny Wójcików zlokalizowanym nieopodal Krakowa a zamieszczonym na portalu www.warzywa.pl wydawnictwa Plantpress.